Григор Димитров играе срещу Валентен Вашро в Монте Карло при резултат

...
Григор Димитров играе срещу Валентен Вашро в Монте Карло при резултат
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Валентен Вашро, българинът поведе

Григор Димитров играе срещу Валентен Вашро в Монте Карло при резултат 1:0 (7:5) сета за българина. 

Победителят ще се изправи против един всред Миомир Кецманович (Сърбия) или Матео Беретини (Италия).

Първи сет 7:5 в интерес на Димитров :

Димитров започна доста добре при собствен сервис и поведе с 30:0 в първата част, само че позволи равнене за 30:30, а по-късно даде и късмет на Вашро за пробив при 30:40, което докара до пробив - 1:0 в интерес на родения в Монако тенисист. Във втория гейм Вашро стартира да бърка, което разреши на Григор да поведе с 40:30 и да върне пробива за 1:1. Българинът върна брейка, с цел да вземе подаването си за 2:1, само че Вашро взе своя за 2:2. Българинът стартира да демонстрира малко по-разнообразна игра с напредването на мача, което незабавно пролича и в резултата - гейм на нула - 3:2, само че и противникът не се дава - 3:3. Димитров нападна чудесно и с бекхенда си за 40:15, по-късно позволи неправилност, само че в последна сметка още веднъж взе сервис-гейма си за 4:3. Последва доста елементарен гейм за Вашро - на нула - 4:4, само че и Григор продължи в чудесно движение за 5:4. Представителят на домакините получава сериозна поддръжка от трибуните. Това обаче не разколеба Гришо, който при сервиса на Вашро докара до 40:40 и след двойна неточност на противника, българинът достигна до сет-бол. Вашро го отрази и докара мача до 5:5. Монегаскът стартира да печели дългите разигравания и на два пъти довежда до тъждество сервис-гейма на Григор 30:30 и 40:40. Грешка в бекхнда и ас направиха резултата 6:5. Дори и стабилността при дългите разигравания, както и на мрежата за Вашро, не попречиха на Григор Димитров да пробие в края на вземе частта със 7:5. 

Преди мача:

Гришо започва присъединяване си на първия за годината тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 на клей в Монте Карло.

Съперникът на Гришо е роден в Монако. Той е под номер 138 в международната класация и има единствено 6 мача на равнище ATP. Григор Димитров ще се изправи против 25-годишния тенисист за първи път в своята кариера.  Трябва обаче да се има поради, че Вашро има впечатляващите 21 победи със единствено четири загуби до момента през 2024 година.

Хасковлията е в доста добра форма. Само преди броени дни той стигна до финала на Мастърса в Маями, като в борбата за трофея отстъпи на Яник Синер. Преди това той поредно в профил Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев. 

Най-доброто класиране на Григор Димитров до този миг в Монте Карло е полуфинал. Гришо доближава до тази фаза два пъти през 2018 (загуба от Рафаел Надал) и 2022 (загуба от Алехандро Давидович Фокина).

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР